Etwinning Projemiz 'Avrupa Kalite Etiketi' ile taçlandı

Okulumuz Öğretmeni M.Elçin GÜNAYDIN 2021-2022 eğitim öğretim yılında yürütmüş olduğu projesi 'ZAMAN MAKiNASIYLA YOLCULUK' uygulamaları ile 'AVRUPA KALİTE ETİKETİ' alarak başarısını ortaya koymuştur. 8 Türk Öğretmen ve 8 Yunanlı Öğretmen işbirliğinde yürütülen projede ailelerin de aktif katılımı sağlanarak okul aile işbirliği sağlanmıştır.Teknolojiyi yakından tanıyan öğrenciler hem matematiksel hem de bilişsel alan becerilerine katkıda bulunmuşlardır.

PROJE HAKKINDA:

Okul öncesi dönemde çocuklar, günlük hayatlarında edindikleri zengin deneyimlerle pek çok matematiksel kavram ve beceriyi kazanmış olacaklardır. Zaman kavramı, yaşamın ilk 6 yılında zihinsel gelişim ve deneyime bağlı olarak şekillenir. Bu dönemde çocuklarda fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden hızlı bir gelişim gözlenir. Çocuk büyüdükçe çevresinde gördüğü her şeyi zihnine kaydeder, anlamlandırmaya ve sınıflandırmaya başlar. Anlama yeteneğini somut (görünür) kavramlarla oluşturmaya başlar. Gelişimi desteklemek için çocuk geçmişte, şimdide ve gelecekte olmuş ve olacak olayları anlatması için teşvik edilir. Çocuklar büyüdükçe çevrelerinde gördükleri her şeyi zihinlerine kaydedip anlamlandırmaya ve sınıflandırmaya başlarlar.

21-06-2023

Etiketler :etwinning,