Mucitlerin Ev Laboratuvarı

Proje Yürütücüsü Öğretmen Ayşe KÖKDAMAR

17-12-2020PROJE HAKKINDA

Projemizi pandemi sürecinde öğrencilerimizin uzaktan eğitime yönelik olarak hazırlayıp,evlerinde rahatlıkla katılım gösterebilmelerini amaçladık.Doğanın kendinin bize bilimi sunduğundan yola çıkıp,bu süreçte doğada keşif yapamayan,araştıramayan,bilimsel keşiflerde bulunamayan öğrencilerimizin araştırmacı,merak duygularını yitirmemeleri,fenden ve bilimden kopmamaları için;evlerinde tüm bu gelişimlerini destekleyici,yaşlarına uygun deneyler yaparak bilim,fen ve doğa etkinliklerini bizzat kendilerinin yaparak,deneyimleyerek öğrenmesi projemizdeki yakın hedeflerimizdir.Uzak hedeflerimiz olarak ise;bu küçük araştırmacıları ilerleyen yıllarda,sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek,bilimiseven,doğaya,çevreye saygı duyan ve koruyan,tanıdığı bilim insanları gibi kendisinin de bilime katkıda bulunabileceğini fark eden,yaratıcılıklarının sınırsızlığını keşfeden,akademik ve sosyal becerilerine katkı sağlayan bireyler olarak yetiştirmektir.

HEDEFLER

Kısa vadedeki hedeflerimiz;öğrencilerimizin ev ortamında fen bilimlerinden,bilimsel etkinliklerden uzak kalmamaları,araştırmacı ve merak duygularının desteklenmesi,yaparak yaşayarak kendilerinin bilimsel süreçleri deneyimlemesi,buluş yolu öğrenme methoduyla deneyleri gerçekleştirerek eğlenmeleri ve bilimden kopmamaları hedeflenmiştir.Projemizde uzun vadede ise;öğrencilerimizi sorgulayan bireyler olarak yetiştirme,bilimi seven doğaya saygı duyan,eleştirel bakış açısı geliştiren,bilime katkı sağlayan,bilim insanlarını tanıyan ve kendilerinde de ileride mucit olma isteği uyandırmayı hedefledik.

17-12-2020

Mucitlerin Ev Laboratuvarı isimli eTwinning projesindeki tasarladığı logo yapılan anket sonucunda birinci seçilmiştir.