Baba Bana Bir Masal Anlat

Alime Arslan,E.Özlem Ak,

Selda Başer,Sevgi Dalcı,

M.Elçin Günaydın,Meryem Çakmakcı

Amacım; Hem kendi ilçemde hem de ülkemizin birçok yerinde var olan babaların okul öncesi eğitim sürecine katılmama sorununa çözüm bulmak ve farkındalığı arttırmaktır.Bu sorun ülkemizin birçok yerinde görülmektedir. Özellikle 0-6 yaşta baba ile çocuk arasında oluşturulacak bağ,çocuğun birçok gelişim alanını etkilemektedir. Bu projeyle, İlçemizde ve ülkemizin birçok yerinde baba-çocuk ilişkisini geliştirmeyi amaçlamaktayım. Böylelikle geleceğimizi de sağlam temeller üzerine inşa etme fırsatımız olacaktır. Ayrıca; Okul öncesi eğitimin farkındalığını artırmak, Eğitimde babayı aktif hale getirerek okul öncesi dönem çocuklarının özgüven ve cinsel kimlik kazanmalarına yardımcı olmak, zekâ, disiplin anlayışının ve liderlik yapısının gelişimine destek olmak, çocukların sosyalleşmelerini ve arkadaşlık ilişkilerinde uyumu yakalamalarını sağlamaya yardımcı olmak,Ailelerin çocuğun her alandaki gelişimini desteklemelerine ve hızlandırmalarına doğrudan katılımlarını sağlamak da amaçlardandır.